Vuokrausehdot

Liite vuokrasopimukseen, Pr Group Oy, matkailuauton vuokraus- ja toimintaehdot voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi.

 1. VUOKRA-AJAN ALKAMINEN 

1.1 Vuokra-aika alkaa matkailuauton luovutushetkestä, tai erikseen kirjallisesti sovitusta muusta ajankohdasta. Vuokraaja sitoutuu vuokrasopimuksen sisältöön sekä näihin ehtoihin.  

 1. VARAUS SEKÄ VUOKRASOPIMUKSEN SYNTYMINEN

2.1 Varaus- / takuumaksu on 300 euroa. Maksu suoritetaan heti varauksen yhteydessä vuokraamon pankkitilille ja sillä vahvistetaan varaus halutulle ajanjaksolle. Mikäli maksua ei ole suoritettu kolmen päivän kuluessa varauksen tekemisestä, varaus purkautuu. Vuokraus astuu voimaan myös silloin kun vuokraaja maksaa auton vuokrahinnan kokonaisuudessaan tilille. Varaus- / takuumaksu vähennetään lopullisesta vuokralaskusta. 

2.2 Vuokrasopimus syntyy tilaustavasta riippumatta aina vuokraamon sekä vuokrasopimuksen allekirjoittaneen henkilön tai sen oikeushenkilön (jäljempänä yhteisesti ”vuokraaja”), jota vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö edustaa vuokraustapahtumassa.

 1. VUOKRAN MAKSU 

3.1 Vuokra maksetaan verkkomaksuna tai sähköpostitse erikseen toimitettavan maksulinkin / laskun mukaan. Vuokraukset laskutetaan n. 30vrk ennen vuokraustapahtumaa, jolla varmistetaan, että erityisesti sesonkiaikoina mahdollisten varausten peruuntumisten seurauksena kyseiselle ajankohdalle ehditään saada uusi vuokraaja. Mikäli varausajankohta on alle 30 päivää ennen varattua vuokra-ajanjaksoa, tulee vuokra maksaa kokonaisuudessaan heti vuokranantajan toimittamaa maksulinkkiä tai laskua vastaan. Mikäli vuokraa ei ole maksettu määräaikaan mennessä, varaus peruuntuu eikä varausmaksua palauteta. Vuokraamolla on oikeus tarkastaa jokaisen vuokraajan luottotiedot ja niin halutessaan kieltäytyä vuokraamasta ajoneuvoa vuokraajalle. 

 1. VUOKRAAN SISÄLTYY 

4.1 Ajoneuvon käyttöoikeus sovittuna vuokra-aikana, käyttöopastus, viikoilla 22-34 rajoittamattomat kilometrit, muina aikoina sopimuksen mukaiset ajokilometrit 2100 km/vko, 350 km/vrk (ylimenevät kilometrit 0,30 e/km maksetaan palautuksen yhteydessä), astiastot / ruoanlaittovälineet, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, leivänpaahdin, TV, pyöräteline 2-4 pyörälle, wc kemikaalit,  lisäjohtokela + adapteri, ulkopesu, puhelintuki 24/7  ja vähintään yksi täysi kaasupullo. 

 1. VAKUUTUKSET 

5.1 Matkailuautossa on liikenne- ja laaja täyskaskovakuutus ilman kuljettajaa. Sähköpotkulautoja, polkupyöriä, vesiurheiluvälineitä yms käyttäessä, vuokraaja tai niiden käyttäjän vastaa itse sattuneista vahingoista sekä niiden vaurioista täysimääräisesti itse. kts. kohta 9.

 1. MATKAILUAUTON / VARUSTEIDEN LUOVUTUS VUOKRAAJALLE 

6.1 Vuokraamo luovuttaa matkailuauton ja mahdolliset lisävarusteet vuokraajalle vuokrasopimuksessa mainittuna aikana vuokraamon ilmoittamassa paikassa. Ennen matkailuauton ja varusteiden luovutusta vuokraamo ja vuokraaja tarkistavat yhdessä auton sekä varusteet ja merkitsevät ylös mahdolliset puutteet, vauriot tai rikkoutuneet osat. 

 1. MATKAILUAUTON PALAUTTAMINEN SOPIMUKSEN MUKAISEN VUOKRA-AJAN PÄÄTTYESSÄ 

7.1 Mikäli vuokraaja ei palauta matkailuautoa näissä ehdoissa ja vuokrasopimuksessa sovitussa kunnossa vuokrakauden päätteeksi, eikä ole ennakkoon ennen palautusta ilmoittanut tilaavansa vuokranantajalta seuraavaksi mainittuja siivous ym. Palveluita lisäpalveluina, vuokraamolla on oikeus periä vuokraajalta mm. seuraavat kustannukset: Matkailuauton Sisäsiivous 200 €+lattiamattojen pesu 100 €, astioiden tiskaus 80 €, wc-kasetin / harmaavesisäiliön tyhjennys 120 €, kaasupullon täyttö 30 €, auton tankkaus 50 € + tarvittavan polttoainemäärän kustannukset, lisäkilometrit á 0,30 €/km. Vuokraaja velvollinen korvaamaan edellä mainitut kulut välittömästi autoa palautettaessa.

7.2 Matkailuautoa palautettaessa vuokraamo ja vuokraaja tarkistavat auton. Tässä tarkistuksessa havaituista vioista, vahingoista ja puutteista, joita ei ole ollut olemassa vuokra-ajan alkaessa, ja jotka eivät ole tavanomaista kulumista on vuokraaja vahingonkorvausvastuussa vuokraamolle. Vuokraamolla on oikeus periä vuokraajan ilmoittamatta jättämät vahingot ja puutteet myös jälkikäteen, vaikka niitä ei olisikaan huomattu heti lopputarkastuksessa. 

7.3 Matkailuauto on palautettava sovittuun paikkaan vuokrasopimuksessa mainittuna aikana, tankattuna, sisältä huolellisesti siivottuna ja kasetti-wc sekä harmaavesisäiliö tyhjennettynä ja muutoinkin sellaisessa kunnossa kuin auto oli luovutushetkellä. 

7.4 Jos matkailuautoa ei ole palautettu vuokra-ajan päättyessä eikä vuokra-ajan pidentämisestä ole sovittu vuokraamon kanssa, asia ilmoitetaan viranomaisille. Tällaisessa tapauksessa vuokraaja on velvollinen maksamaan vuokraamolle vuokrakautta seuraavan viikon vuokran kokonaisuudessaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti, ja mikäli matkailuauto ei palaudu vuokraamolle vuokrakautta seuraavan viikon kuluessa, on vuokraaja velvollinen korvaamaan vuokraamolle kaikki ne viikot, joiden aikana matkailuauto ei ole päätynyt palautetuksi vuokraamolle, kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisin vuokramäärin. 

7.5 Jos vuokraaja laiminlyö näissä ehdoissa ilmoitetut velvoitteensa, vuokranantajalla on oikeus periä kohtuullinen korvaus laiminlyönnin vuokraamolle aiheuttamista taloudellisista menetyksistä. 

7.6 Jos vuokraaja palauttaa matkailuauton ennen sovitun vuokra-ajan päättymistä, vuokra määräytyy koko sovitun vuokra-ajan mukaan eikä 

vuokraamo ole velvoitettu palauttamaan osaa vuokrasta vuokraajalle. 

7.7 Matkailuautossa on kaksi kaasupulloa. Käytetyn kaasupullon tilalle vaihdetaan uusi alkuperäistä vastaava vaihtopullo. Auto palautetaan aina vähintään yksi kaasupullo täytettynä, ja toinenkin kaasupullo paikoillaan olevana sen täyttöasteesta riippumatta. 

7.8 Matkailuauto palautetaan vuokrasopimuksessa mainittuna aikana samaan paikkaan mistä se noudettiin ellei vuokraamon kanssa ole asiasta muuta erikseen kirjallisesti sovittu. Auton palautushetkellä vuokraamon edustajan on aina oltava paikalla ja tarkasta palautusajankohdasta on ilmoitettava vuokranantajalle viimeistään palautuspäivän aamuna. 

 1. MATKAILUAUTON / VARUSTEIDEN KÄYTTÖ 

8.1 Vuokraaja on vastuussa ajoneuvosta ja sen varusteita kunnes se on luovutettu vuokraamolle.

8.2 Vuokraaja on velvollinen huolehtimaan matkailuautosta ja sen varusteista yhtä hyvin kuin huolellinen henkilö huolehtisi omastaan sekä noudattamaan autoa ajaessaan ja muutoinkin matkailuautoa ja varusteita käyttäessään erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Vuokraaja sitoutuu käyttämään matkailuautoa ja niiden varusteita vain niille tarkoitetulla tavanomaisella tavalla. 

8.3 Vuokraaja sitoutuu itse käyttämään matkailuautoa. Matkailuautoa ei saa luovuttaa kenenkään muun kuin vuokrasopimuksessa erikseen mainittujen henkilöiden käyttöön. Matkailuautoa saa ajaa vain vuokraaja ja vuokrasopimuksessa erikseen mainitut henkilöt. Vuokraajalla ja vuokrasopimuksessa mainituilla muilla kuljettajilla tulee olla voimassa oleva ajo-oikeus, suomalainen ajokortti sekä vähintään 20 vuotta ikää. Vuokraajalla on velvollisuus antaa tiedot tämän sopimuksen sisällöstä niille henkilöille, joille hän vuokrasopimuksen ja sen ehtojen mukaan ajoneuvon luovuttaa.  

8.4 Ajoneuvo ja sen varusteet on säilytettävä lukittuina. Ajoneuvo ja sen varusteet ovat vuokra-aikana vuokraajan vastuulla.

8.5 Eläinten kuljettaminen ajoneuvossa on kielletty, ellei vuokraamo ole antanut siihen kirjallista lupaa. Ulkojalkineiden käyttäminen, tupakointi sisätiloissa on kielletty. Kiellettyjä ovat kaikki muutkin jotka aiheuttavat ajoneuvolle haittaa (valumat ja hajut jäävät autoon). Mikäli autossa todetaan jälkitarkastuksessa edellämainittujen ehtojen laiminlyönti veloitetaan 1000 € sekä lisäksi toteutuneet puhdistuskulut.

8.6 Vuokraajan on aina liikkeelle lähdettäessä varmistettava, että kaikki kaapit, ikkunat, ovet ja kattoluukut, markiisi yms on suljettu ja ettei mitään tavaraa ole pöytätasoilla tai paikassa, josta ne voisivat esimerkiksi äkkijarrutuksen tai törmäyksen voimasta lentää pois ja vahingoittaa auton matkustajia, muita sivullisia tai itse matkailuautoa. Auton kattoikkunat on aina pidettävä suljettuina sateella ja ajoneuvon liikkuessa. 

8.7 Vuokraaja on lisäksi velvollinen huolehtimaan vuokra-aikana ajoneuvon normaaleista tarkastamisista kuten moottoriöljyn määrästä, jäähdyttimen ja pissapojan nesteistä, renkaiden ilmanpaineista yms. Vuokraaja on myös velvollinen huolehtimaan siitä, että käyttää auton sähkölaitteita niin, että auton akut eivät pääse täysin tyhjenemään. Jos auton starttiakku on tyhjentynyt vuokraajan omasta huolimattomuudesta johtuen, esim. ajovalojen päälle jättämisestä parkkeerattuun autoon tai auton kojelaudan 12V pistokkeiden liiallisesta käytöstä auton ollessa sammutettuna, on vuokraaja velvollinen itse hoitamaan auton käynnistyksen/akkujen lataamisen niin, että auto saadaan käyntiin, ja toisaalta siten, ettei ajoneuvon sähköjärjestelmiä vaurioiteta mahdollisen apukäynnistysvirran käytöllä. Vuokraajaa suositellaan kytkemään auto leiriytyessä verkkovirtaan, jolloin voidaan parhaiten varmistaa auton sähkölaitteiden toimivuus ja akkujen latautuminen. 

8.8 Sähköpotkulautaa sekä polkupyörää ajaessa käytettävä aina kypärää sekä Sup lautaa sekä vesiurheiluvälineitä käyttäessä kelluntaliivejä.

8.9 Ajoneuvo on varustettu GPS-paikantimella omaisuuden suojaamiseksi, varkaus- ja petosrikosten ehkäisemiseksi ja selvittämiseksi. Paikannin välittää vain ajoneuvon sijaintitiedot vuokraamolle. Vuokraaja on tietoinen ja hyväksyy ajoneuvon paikantamisen, näiden ehtojen mukaisesti.

 1. VASTUU MATKAILUAUTOSTA JA SEN VARUSTEISTA VUOKRA-AIKANA 

9.1 Matkailuautossa on liikenne- ja laaja täyskaskovakuutus ilman kuljettajaa. Lakisääteisen liikennevakuutuksen korvaukset määräytyvät liikennevakuutuslainperusteella. Liikennevakuutus korvaa liikennevahinkoon syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahinkoja sekä vahinkoon syyllisen ajoneuvon kuljettajan ja matkustajien henkilövahinkoja. Lisäksi autossa on törmäys-, eläin-, palo-, varkaus-, ilkivalta-, autopalvelu-, ulkomaan vastuu- ja lasivakuutus turvat.

9.2 Mikäli vahinko kuuluu vakuutuksen korvauspiiriin, niin vuokralaisen omavastuu on ellei, erikseen toisin ole sovittu: Pohjoismaissa ja Länsi – Euroopassa 1200,00 euroa, muualla 25 % vahingon määrästä (vähintään 2 000,00 euroa).  Pohjoismaiden ja Länsi Euroopan alueella liikuttaessa vuokraaja voi pienentää vastuunsa erillisellä omavastuun pienennysmaksulla. Muiden maiden osalta ei voi pienentää omavastuuta. Vahingon sattuessa vuokraaja on velvollinen suorittamaan omavastuun vuokraamolle välittömästi.

9.3 Vuokraaja on velvollinen korvaamaan kaikki vahingot omavastuun määrästä riippumatta mikäli autolle / varusteille syntyneet vahingot johtuvat vuokralaisen tahallisuudesta, huolimattomuudesta, lain rikkomisesta (ylinopeudet, päihtymys, ylikuormaus, vetokyvyn ylittävät perävaunun käyttö tms.) tai ajoneuvon tai sen varusteiden väärinkäyttämisestä (raikasvesisäiliön likaaminen tms.). Omavastuu ei myöskään kata 230 V jännitteellä toimivien laitteiden vioittumisesta mikäli laitetta käytetään yli- tai alijännitteessä, markiisin rikkoutumista tuulen, myrskyn, sateen, jäätymisen tai muun huolimattoman käytön aiheuttamana, muiden kuin vuokraajan hyväksymien erillislaitteiden käytöstä johtuvissa vahingoissa, tupakan poltosta tai eläinten pidosta tai niiden aiheutuvat vahingot, viiltojen aiheuttamat verhoiluvahingot, lumivahinkoja (lumenpudotusalueet), vääränlaisesta tankkaamisesta (veden tai polttoaineen) aiheutuneet vahingot, ajamisesta liian ahtaissa tiloissa, ajamisesta tai käyttämisestä paloturvallisuusmääräysten vastaisesti, ajamisesta teiden ulkopuolella tai jäällä tai alueilla jotka ei ole tarkoitettu matkailuajoneuvolle tai pakkasen aiheuttamista vahingoista joissa vuokraaja toiminut huolimattomasti.

9.4 Vuokraaja on korvausvelvollinen vuokraamolle myös niistä vahingoista, joita kolmas osapuoli on aiheuttanut (esim. kuljettajat, perheenjäsenet, vieraat) ja joita vakuutus ei korvaa. 

9.5 Mahdollisista lisävakuutuksista vuokraaja vastaa itse.

9.6 Vuokraamo ei ole korvausvelvollinen ajoneuvon / varusteiden huolto- ja korjauspäivistä eikä niistä suoriteta hyvitystä vuokraajalle.

9.7 Ajoneuvoon tai sen varusteisiin kohdistuvista vakavista vaurioitumisista tai katoamisista on vuokraajan ilmoitettava viipymättä vuokraamolle ja laadittava vahinkoilmoitus.

9.8 Vuokraaja on sopimukseen merkityn omavastuun ylärajaan saakka velvollinen: Korvaamaan ajoneuvolle ja sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot. Korvaamaan ajoneuvosta vuokra-aikana kadonneet osat ja lisävarusteet/laitteet. Korvaamaan ajoneuvon ja sen varusteiden luvan vastaisesta käytöstä ja epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskustannukset. Suorittamaan vahingon aiheuttamalta seisonta-ajalta sopimuksen mukaisen vuorokausimaksun, kuitenkin enintään 30 vuorokaudelta. Seisonta-aika alkaa kulua vahinkopäivästä. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan tuulilasille ja renkaille tapahtuneet vahingot kuten kiven iskeytymät ja rengasvauriot. Korvausvelvollisuutta ei ole, jos vuokraamo saa täyden korvauksen joltakin muulta. Korvausvelvollisuutta ei ole myöskään, jos vahinko johtuu teknisestä viasta tai normaalista kulumisesta tai muusta näihin verrattavasta syystä.

 1. VUOKRAAJAN KORVAUSVELVOLLISUUS TÄYSIMÄÄRÄISENÄ

10.1   Vuokraaja on velvollinen korvaamaan Vuokraamolle vahingot täysimääräisinä ilman omavastuurajoitusta, mikäli vahingot ovat syntyneet tai aiheutuneet jollain seuraavista tavoista: ylikuormaus, autossa tupakointi, vauriot auton verhoiluissa, yli- tai vajaapaineisilla renkailla ajaminen, avainten katoaminen, väärän polttoaineen käyttäminen, lumivahingot kun niistä on varoitettu merkeillä, ajaminen ajoneuvon koko huomioon ottaen liian ahtaissa tiloissa, huonokuntoisilla teillä tai alueilla ajaminen tai auton / varusteiden muu huolimaton tai virheellinen käyttö. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan Vuokraamolle auton epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskustannukset.

10.2   Vuokraajan täysimääräinen korvausvelvollisuus koskee aina myös vahinkoja, jotka ovat välittömästi tai välillisesti johtuneet Vuokraajan rikollisesta menettelystä, auton käytöstä alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena tai muusta tahallisuudesta tai törkeästä tuottamuksesta tapahtuneesta sopimusehtojen rikkomisesta.

10.3   Vuokraaja vapautuu korvausvastuustaan Vuokraamolle myös omavastuun osalta, mikäli Vuokraamo saa vahingosta täyden korvauksen mahdolliselta kolmantena osapuolena olevalta vahingonaiheuttajalta tai tämän vakuutusyhtiöltä.

 1. VUOKRAAMON VELVOLLISUUS 

11.1 Vuokraamo luovuttaa matkailuauton / varusteet vuokraajalle käyttökuntoisena, sovittuna aikana ja sovitussa paikassa. Lisäksi vuokraamo antaa vuokraajalle opastuksen ja ohjeet matkailuauton / varusteiden käytöstä. Vuokraamo ei ole vastuussa matkan viivästymisen tai peruuntumisen aiheuttamista kustannuksista tai mistään muistakaan välittömistä tai välillisistä vuokraajalle aiheutuneista kustannuksista. Vuokraamo voi hyvittää osan vuokrahinnasta viivästyksen ajalta suhteessa koko vuokra-ajan hintaan. Ylivoimaisen esteen sattuessa, kuten luovutuksen mahdollisessa viivästymisessä ajoneuvon rikkoontumisen johdosta tai muun ylivoimaisen esteen tms johdosta, vuokranantajan korvausvastuu rajoittuu aina enintään vuokraajan maksamaan vuokraan kyseiseltä vuokra-ajalta. Vuokraamo pidättää oikeuden vaihtaa asiakkaan varaama ajoneuvo vastaavanlaiseen.

 1. MENETTELY VAHINKO- TAI RIKKOUTUMISTAPAUKSESSA / VIRHE JA VIIVÄSTYS

12.1   Vuokraajan on välittömästi ilmoitettava Vuokraamolle autoon tai sen varusteisiin vuokra-aikana tulevasta viasta tai autoa / varusteita kohdanneesta vahingosta. Autoa / varusteita kohdanneesta rikoksesta, liikennevahingosta sekä henkilö- ja eläinvahingosta on aina ilmoitettava heti myös poliisille. Vahinkotilanteessa Vuokraajan on aina täytettävä kirjallinen vahinkoilmoitus Vuokraamolle. Vuokraaja vastaa edellä todettujen ilmoitusten laiminlyönnistä johtuneista vahingoista täysimääräisestä. 

12.2   Vuokraamo vastaa autossa vuokra-aikana ilmenevästä teknisestä viasta, joka ei johdu Vuokraajan käyttövirheestä ja/tai huolimattomuudesta. Edellyttäen että virhe tai vika on Vuokraamon vastuulla ja mikäli se on matkan jatkamiseksi välttämätöntä, Vuokraaja voi oma-aloitteisesti korjauttaa autoa Vuokraamon kustannuksella enintään 75 euron arvosta. Korjaustyöstä ja suoritetusta maksusta on toimitettava tosite Vuokraamolle. 

12.3   Vuokraamo ja vuokraaja voivat erikseen sopia välttämättömistä korjauskustannuksista siten, että vuokraaja maksaa matkan aikana syntyneet korjauskulut, jotka vuokraamo maksaa vuokraajalle tositetta vastaan kahden viikon kuluessa siitä kun ajoneuvo on palautettu. Kaikki rikkinäiset varaosat, ajoneuvon renkaat mukaan lukien, on palautettava vuokraamolle, ellei muusta ole sovittu.

12.4   Vuokraamo ei vastaa vahinko- ja vikatilanteissa vuokraajalle syntyneistä välillisistä vahingoista. Välillisiä vahinkoja ovat esim. käyttämättä jääneet majoitusmaksut, laivaliput yms.

12.5 Jos matkailuautossa vuokra-aikana ilmenee matkan keskeytymiseen johtava tekninen tai muu vika, voidaan vuokraajalle korvata menetettyjen matkapäivien osuus vuokrahinnasta. Vuokraamo ei ole velvollinen toimittamaan teknisen vian tai muutoin keskeytyneen matkan vuoksi vuokratun auton tilalle korvaavaa autoa, vaan vuokrasopimus katkeaa kesken vuokrakauden. Matkan keskeytyminen korvataan auton vakuutuksen mukaisesti, matkan keskeytymisestä vakuutusehtojen määräämällä tavalla. Vuokraajalla on oikeus vakuutusehtojen mukaiseen keskeytyneen matkan johdosta järjestettyyn kuljetukseen määränpäähän tai takaisin lähtöpaikkaan. 

12.6   Mikäli Vuokraamo ei kykene luovuttamaan vuokra-autoa Vuokraajan käyttöön vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti, Vuokraajalla on oikeus saada korvaus viivästyksestä Vuokraajalle aiheutuneista välittömistä kohtuullisista kustannuksista.

 1. VARAUKSEN PERUMINEN / SOPIMUKSEN PURKAUTUMINEN 

13.1 Vuokralaisella on oikeus perua varaus / purkaa tämä sopimus seuraavien aikarajojen puitteissa: 

13.2 Kun varauksen peruminen tapahtuu yli 60 vrk ennen vuokra-ajan alkua, varausmaksu/suoritettu summa palautetaan täysimääräisesti. Peruminen 59-30 vrk ennen vuokra-ajan alkua varausmaksu palautetaan vähennettynä 100 € järjestelykululla. Mikäli peruminen tapahtuu alle 30 vrk ennen vuokra-ajan alkua, vuokran summaa ei palauteta vaan maksettu summa muutetaan lahjakortiksi (vähennettynä 300 € varausmaksu, jota ei palauteta). 

13.3 Vuokraamolla on oikeus vuokra-ajan kuluessa perua varaus tai purkaa vuokrasopimus, jos käy ilmi, että vuokraaja rikkoo olennaisesti vuokraehtoja tai vuokrasopimusta, tai että vuokraaja ei vuokraamon arvion mukaan kykene käsittelemään matkailuautoa asianmukaisesti ja turvallisesti. Jos matkailuauton käyttö estyy tapahtuneen vahingon tai varkauden takia, varaus peruuntuu tai sopimus purkautuu vuokraamon saatua ilmoituksen tapahtuneesta vahingosta tai varkaudesta. Vuokraamon purkaessa vuokrasopimuksen vuokraaja on velvollinen palauttamaan matkailuauton viivytyksettä vuokraamolle. Vuokraamo voi peruuttaa varauksen tai purkaa sopimuksen myös, jos vuokraajan luottotiedoissa ilmenee merkintöjä. 

13.5 Vuokraamon ja vuokraajan välisen sopimuksen tulkintaan ja soveltamiseen noudatetaan seuraavaa asiakirjojen etusijajärjestystä: vuokrasopimus, Vuokrausehdot, Muut vuokraamon antamat ohjeet, yleislainsäädäntö, LähiTapiola Oy:n ehtoja.

 1. MATKAILUAUTON VIEMINEN SUOMEN RAJOJEN ULKOPUOLELLE 

14.1 Matkailuauton vieminen Suomen valtakunnan rajojen ulkopuolelle ilman vuokraamon lupaa on kielletty. Matkailuauton vieminen ulkomaille sovitaan aina tapauskohtaisesti ja lupa auton ulkomaille viemiseen kirjataan vuokrasopimukseen. Erikseen sovittaessa autoa voidaan käyttää mm. Baltiassa, Euroopassa sekä Pohjoismaissa. Ajoneuvoa ei saa viedä Venäjälle, Valkovenäjälle, Ukrainaan tai Moldovaan. Mikäli ajoneuvolla siirrytään näiden ehtojen mukaisesta kiellosta huolimatta Suomen rajojen ulkopuolelle, on vuokraaja henkilökohtaisesti vastuussa ajoneuvon koko reaaliarvosta. Tämän lisäksi tällaisessa tapauksessa ajoneuvo ilmoitetaan viranomaisille luvatta käyttöönotetuksi ja vuokraajasta tehdään rikosilmoitus poliisille. 

 1. SOPIMUSTA KOSKEVAT RIIDAT 

15.1 Vuokraamolla on oikeus purkaa sopimus välittömästi, jos käy ilmi, että Vuokraaja rikkoo olennaisesti sopimusehtoja. Vuokraaja on tällöin velvollinen välittömästi palauttamaan auton kaikkine varusteineen sovittuun palautuspaikkaan.

15.2 Kumpi tahansa osapuoli voi purkaa sopimuksen, mikäli auto varastetaan tai autoon tulee Vuokraamon vastuulla oleva auton käytön estävä vika eikä Vuokraamo toimita korvaavaa autoa kohtuullisessa ajassa ilmoituksesta.

15.3 Vuokrasopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Jos erimielisyys saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, asian ratkaisee Vuokraamon kotipaikan käräjäoikeus tai kuluttajariitatapauksissa muu lain mukainen alioikeus. Kuluttaja voi saattaa asian myös kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Kaikki näissä vuokraehdoissa ilmoitetut euromääräiset hinnat sisältävät arvonlisäveron. Vahingonkorvausluonteiset maksut eivät sisällä arvonlisäveroa. 

Pr Group Oy, puh. 050 552 9941 info@prgroup.fi

VISMA PAY

Maksaminen

Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Visma Pay (Visma Payments Oy, y-tunnus 2486559-4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Visma Payn verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Visma Pay tai Visma Payments Oy. Visma Pay välittää maksut verkkokauppiaalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

Kauppa syntyy verkkokaupan asiakkaan ja verkkokaupan välille. Verkkokaupan vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet.

Lue lisää Visma Paysta: https://www.visma.fi/vismapay/

Maksutavat

Visma Pay -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Pivo, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto, Fellow Lasku ja Fellow Yrityslasku.

MobilePay: Voit maksaa MobilePay-lompakollasi mikäli olet sallinut verkkokaupoissa maksamisen sovelluksen asetuksista. MobilePay-lompakolla suoritetut maksut veloitetaan lompakkoon liitetyltä maksukortilta. Mikäli maksun veloittaminen maksukortilta epäonnistuu, MobilePay-lompakolla maksaminen ei ole mahdollista verkkokaupassa.

Pivo: Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: https://pivo.fi/kayttoehdot/pivon-kayttoehdot

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90 eur/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90 eur/kk ja 19,90%:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy. Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com.

Visma Pay -maksupalvelun yhteystiedot

 Visma Payments Oy (Y-tunnus 2486559-4)

Sähköposti: helpdesk@vismapay.com

Puhelin: 09 315 42 037 (arkisin klo 8-16)

Postiosoite: Brahenkatu 4, 53100 Lappeenranta