Vuokrausehdot

Liite vuokrasopimukseen, Pr Group Oy, matkailuauton vuokraus- ja toimintaehdot voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi.

 1. VUOKRA-AJAN ALKAMINEN 

1.1 Vuokra-aika alkaa matkailuauton luovutushetkestä, tai erikseen kirjallisesti sovitusta muusta ajankohdasta. Vuokraaja sitoutuu vuokrasopimuksen sisältöön sekä näihin ehtoihin.  

 1. VARAUS SEKÄ VUOKRASOPIMUKSEN SYNTYMINEN

2.1 Varaus- / takuumaksu on 300 euroa. Maksu suoritetaan heti varauksen yhteydessä vuokraamon pankkitilille ja sillä vahvistetaan varaus halutulle ajanjaksolle. Mikäli maksua ei ole suoritettu kolmen päivän kuluessa varauksen tekemisestä, varaus purkautuu. Vuokraus astuu voimaan myös silloin kun vuokraaja maksaa auton vuokrahinnan kokonaisuudessaan tilille. Varaus- / takuumaksu vähennetään lopullisesta vuokralaskusta. 

2.2 Vuokrasopimus syntyy tilaustavasta riippumatta aina vuokraamon sekä vuokrasopimuksen allekirjoittaneen henkilön tai sen oikeushenkilön (jäljempänä yhteisesti ”vuokraaja”), jota vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö edustaa vuokraustapahtumassa.

 1. VUOKRAN MAKSU 

3.1 Vuokra maksetaan verkkomaksuna tai sähköpostitse erikseen toimitettavan maksulinkin / laskun mukaan. Vuokraukset laskutetaan n. 30vrk ennen vuokraustapahtumaa, jolla varmistetaan, että erityisesti sesonkiaikoina mahdollisten varausten peruuntumisten seurauksena kyseiselle ajankohdalle ehditään saada uusi vuokraaja. Mikäli varausajankohta on alle 30 päivää ennen varattua vuokra-ajanjaksoa, tulee vuokra maksaa kokonaisuudessaan heti vuokranantajan toimittamaa maksulinkkiä tai laskua vastaan. Mikäli vuokraa ei ole maksettu määräaikaan mennessä, varaus peruuntuu eikä varausmaksua palauteta. Vuokraamolla on oikeus tarkastaa jokaisen vuokraajan luottotiedot ja niin halutessaan kieltäytyä vuokraamasta ajoneuvoa vuokraajalle. 

 1. VUOKRAAN SISÄLTYY 

4.1 Ajoneuvon käyttöoikeus sovittuna vuokra-aikana, käyttöopastus, viikoilla 23-35 rajoittamattomat kilometrit, muina aikoina sopimuksen mukaiset ajokilometrit 2100 km/vko, 300 km/vrk. Lisäkilometrit valittavissa lisäpalvelun 100€/500km tai 180€/1000km. Astiastot / ruoanlaittovälineet, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, leivänpaahdin, TV, pyöräteline 2-4 pyörälle, wc kemikaalit,  lisäjohtokela + adapteri, ulkopesu, puhelintuki 24/7  ja vähintään yksi täysi kaasupullo. 

 1. VAKUUTUKSET 

5.1 Matkailuautossa on liikenne- ja laaja täyskaskovakuutus ilman kuljettajaa. Sähköpotkulautoja, polkupyöriä, vesiurheiluvälineitä yms käyttäessä, vuokraaja tai niiden käyttäjän vastaa itse sattuneista vahingoista sekä niiden vaurioista täysimääräisesti itse. kts. kohta 9.

 1. MATKAILUAUTON / VARUSTEIDEN LUOVUTUS VUOKRAAJALLE 

6.1 Vuokraamo luovuttaa matkailuauton ja mahdolliset lisävarusteet vuokraajalle vuokrasopimuksessa mainittuna aikana vuokraamon ilmoittamassa paikassa. Ennen matkailuauton ja varusteiden luovutusta vuokraamo ja vuokraaja tarkistavat yhdessä auton sekä varusteet ja merkitsevät ylös mahdolliset puutteet, vauriot tai rikkoutuneet osat. 

 1. MATKAILUAUTON PALAUTTAMINEN SOPIMUKSEN MUKAISEN VUOKRA-AJAN PÄÄTTYESSÄ 

7.1 Mikäli vuokraaja ei palauta matkailuautoa näissä ehdoissa ja vuokrasopimuksessa sovitussa kunnossa vuokrakauden päätteeksi, eikä ole ennakkoon ennen palautusta ilmoittanut tilaavansa vuokranantajalta seuraavaksi mainittuja siivous ym. Palveluita lisäpalveluina, vuokraamolla on oikeus periä vuokraajalta mm. seuraavat kustannukset: Matkailuauton Sisäsiivous 200 €+lattiamattojen pesu 100 €, astioiden tiskaus 80 €, wc-kasetin / harmaavesisäiliön tyhjennys 120 €, kaasupullon täyttö 30 €, auton tankkaus 50 € + tarvittavan polttoainemäärän kustannukset, Adblue tankin täyttö (3€/litra), lisäkilometrit á 0,30 €/km. Vuokraaja velvollinen korvaamaan edellä mainitut kulut välittömästi autoa palautettaessa.

7.2 Matkailuautoa palautettaessa vuokraamo ja vuokraaja tarkistavat auton. Tässä tarkistuksessa havaituista vioista, vahingoista ja puutteista, joita ei ole ollut olemassa vuokra-ajan alkaessa, ja jotka eivät ole tavanomaista kulumista on vuokraaja vahingonkorvausvastuussa vuokraamolle. Vuokraamolla on oikeus periä vuokraajan ilmoittamatta jättämät vahingot ja puutteet myös jälkikäteen, vaikka niitä ei olisikaan huomattu heti lopputarkastuksessa. 

7.3 Matkailuauto on palautettava sovittuun paikkaan vuokrasopimuksessa mainittuna aikana, polttoaine- sekä adbluesäiliöt täyteen tankattuna, sisältä huolellisesti siivottuna ja kasetti-wc sekä harmaavesisäiliö tyhjennettynä ja muutoinkin sellaisessa kunnossa kuin auto oli luovutushetkellä. 

7.4 Jos matkailuautoa ei ole palautettu vuokra-ajan päättyessä eikä vuokra-ajan pidentämisestä ole sovittu vuokraamon kanssa, asia ilmoitetaan viranomaisille. Tällaisessa tapauksessa vuokraaja on velvollinen maksamaan vuokraamolle vuokrakautta seuraavan viikon vuokran kokonaisuudessaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti, ja mikäli matkailuauto ei palaudu vuokraamolle vuokrakautta seuraavan viikon kuluessa, on vuokraaja velvollinen korvaamaan vuokraamolle kaikki ne viikot, joiden aikana matkailuauto ei ole päätynyt palautetuksi vuokraamolle, kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisin vuokramäärin. 

7.5 Jos vuokraaja laiminlyö näissä ehdoissa ilmoitetut velvoitteensa, vuokranantajalla on oikeus periä kohtuullinen korvaus laiminlyönnin vuokraamolle aiheuttamista taloudellisista menetyksistä. 

7.6 Jos vuokraaja palauttaa matkailuauton ennen sovitun vuokra-ajan päättymistä, vuokra määräytyy koko sovitun vuokra-ajan mukaan eikä 

vuokraamo ole velvoitettu palauttamaan osaa vuokrasta vuokraajalle. 

7.7 Matkailuautossa on kaksi kaasupulloa. Käytetyn kaasupullon tilalle vaihdetaan uusi alkuperäistä vastaava vaihtopullo. Auto palautetaan aina vähintään yksi kaasupullo täytettynä, ja toinenkin kaasupullo paikoillaan olevana sen täyttöasteesta riippumatta. 

7.8 Matkailuauto palautetaan vuokrasopimuksessa mainittuna aikana samaan paikkaan mistä se noudettiin ellei vuokraamon kanssa ole asiasta muuta erikseen kirjallisesti sovittu. Auton palautushetkellä vuokraamon edustajan on aina oltava paikalla ja tarkasta palautusajankohdasta on ilmoitettava vuokranantajalle viimeistään palautuspäivän aamuna. 

 1. MATKAILUAUTON / VARUSTEIDEN KÄYTTÖ 

8.1 Vuokraaja on vastuussa ajoneuvosta ja sen varusteita kunnes se on luovutettu vuokraamolle.

8.2 Vuokraaja on velvollinen huolehtimaan matkailuautosta ja sen varusteista yhtä hyvin kuin huolellinen henkilö huolehtisi omastaan sekä noudattamaan autoa ajaessaan ja muutoinkin matkailuautoa ja varusteita käyttäessään erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Vuokraaja sitoutuu käyttämään matkailuautoa ja niiden varusteita vain niille tarkoitetulla tavanomaisella tavalla. 

8.3 Vuokraaja sitoutuu itse käyttämään matkailuautoa. Matkailuautoa ei saa luovuttaa kenenkään muun kuin vuokrasopimuksessa erikseen mainittujen henkilöiden käyttöön. Matkailuautoa saa ajaa vain vuokraaja ja vuokrasopimuksessa erikseen mainitut henkilöt. Vuokraajalla ja vuokrasopimuksessa mainituilla muilla kuljettajilla tulee olla voimassa oleva ajo-oikeus, suomalainen ajokortti sekä vähintään 20 vuotta ikää. Vuokraajalla on velvollisuus antaa tiedot tämän sopimuksen sisällöstä niille henkilöille, joille hän vuokrasopimuksen ja sen ehtojen mukaan ajoneuvon luovuttaa.  

8.4 Ajoneuvo ja sen varusteet on säilytettävä lukittuina. Ajoneuvo ja sen varusteet ovat vuokra-aikana vuokraajan vastuulla.

8.5 Eläinten kuljettaminen ajoneuvossa on kielletty, ellei vuokraamo ole antanut siihen kirjallista lupaa. Ulkojalkineiden käyttäminen, tupakointi sisätiloissa on kielletty. Kiellettyjä ovat kaikki muutkin jotka aiheuttavat ajoneuvolle haittaa (valumat ja hajut jäävät autoon). Mikäli autossa todetaan jälkitarkastuksessa edellämainittujen ehtojen laiminlyönti veloitetaan 1000 € sekä lisäksi toteutuneet puhdistuskulut.

8.6 Vuokraajan on aina liikkeelle lähdettäessä varmistettava, että kaikki kaapit, ikkunat, ovet ja kattoluukut, markiisi yms on suljettu ja ettei mitään tavaraa ole pöytätasoilla tai paikassa, josta ne voisivat esimerkiksi äkkijarrutuksen tai törmäyksen voimasta lentää pois ja vahingoittaa auton matkustajia, muita sivullisia tai itse matkailuautoa. Auton kattoikkunat on aina pidettävä suljettuina sateella ja ajoneuvon liikkuessa. 

8.7 Vuokraaja on lisäksi velvollinen huolehtimaan vuokra-aikana ajoneuvon normaaleista tarkastamisista kuten moottoriöljyn määrästä, jäähdyttimen ja pissapojan nesteistä, renkaiden ilmanpaineista yms. Vuokraaja on myös velvollinen huolehtimaan siitä, että käyttää auton sähkölaitteita niin, että auton akut eivät pääse täysin tyhjenemään. Jos auton starttiakku on tyhjentynyt vuokraajan omasta huolimattomuudesta johtuen, esim. ajovalojen päälle jättämisestä parkkeerattuun autoon tai auton kojelaudan 12V pistokkeiden liiallisesta käytöstä auton ollessa sammutettuna, on vuokraaja velvollinen itse hoitamaan auton käynnistyksen/akkujen lataamisen niin, että auto saadaan käyntiin, ja toisaalta siten, ettei ajoneuvon sähköjärjestelmiä vaurioiteta mahdollisen apukäynnistysvirran käytöllä. Vuokraajaa suositellaan kytkemään auto leiriytyessä verkkovirtaan, jolloin voidaan parhaiten varmistaa auton sähkölaitteiden toimivuus ja akkujen latautuminen. 

8.8 Sähköpotkulautaa sekä polkupyörää ajaessa käytettävä aina kypärää sekä Sup lautaa sekä vesiurheiluvälineitä käyttäessä kelluntaliivejä.

8.9 Ajoneuvo on varustettu GPS-paikantimella omaisuuden suojaamiseksi, varkaus- ja petosrikosten ehkäisemiseksi ja selvittämiseksi. Paikannin välittää vain ajoneuvon sijaintitiedot vuokraamolle. Vuokraaja on tietoinen ja hyväksyy ajoneuvon paikantamisen, näiden ehtojen mukaisesti.

 1. VASTUU MATKAILUAUTOSTA JA SEN VARUSTEISTA VUOKRA-AIKANA 

9.1 Matkailuautossa on liikenne- ja laaja täyskaskovakuutus ilman kuljettajaa. Lakisääteisen liikennevakuutuksen korvaukset määräytyvät liikennevakuutuslainperusteella. Liikennevakuutus korvaa liikennevahinkoon syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahinkoja sekä vahinkoon syyllisen ajoneuvon kuljettajan ja matkustajien henkilövahinkoja. Lisäksi autossa on törmäys-, eläin-, palo-, varkaus-, ilkivalta-, autopalvelu-, ulkomaan vastuu- ja lasivakuutus turvat.

9.2 Mikäli vahinko kuuluu vakuutuksen korvauspiiriin, niin vuokralaisen omavastuu on ellei, erikseen toisin ole sovittu: Pohjoismaissa ja Länsi – Euroopassa 1200,00 euroa, muualla 25 % vahingon määrästä (vähintään 2 000,00 euroa).  Pohjoismaiden ja Länsi Euroopan alueella liikuttaessa vuokraaja voi pienentää vastuunsa erillisellä omavastuun pienennysmaksulla. Muiden maiden osalta ei voi pienentää omavastuuta. Vahingon sattuessa vuokraaja on velvollinen suorittamaan omavastuun vuokraamolle välittömästi.

9.3 Vuokraaja on velvollinen korvaamaan kaikki vahingot omavastuun määrästä riippumatta mikäli autolle / varusteille syntyneet vahingot johtuvat vuokralaisen tahallisuudesta, huolimattomuudesta, lain rikkomisesta (ylinopeudet, päihtymys, ylikuormaus, vetokyvyn ylittävät perävaunun käyttö tms.) tai ajoneuvon tai sen varusteiden väärinkäyttämisestä (raikasvesisäiliön likaaminen tms.). Omavastuu ei myöskään kata 230 V jännitteellä toimivien laitteiden vioittumisesta mikäli laitetta käytetään yli- tai alijännitteessä, markiisin rikkoutumista tuulen, myrskyn, sateen, jäätymisen tai muun huolimattoman käytön aiheuttamana, muiden kuin vuokraajan hyväksymien erillislaitteiden käytöstä johtuvissa vahingoissa, tupakan poltosta tai eläinten pidosta tai niiden aiheutuvat vahingot, viiltojen aiheuttamat verhoiluvahingot, lumivahinkoja (lumenpudotusalueet), vääränlaisesta tankkaamisesta (veden tai polttoaineen) aiheutuneet vahingot, ajamisesta liian ahtaissa tiloissa, ajamisesta tai käyttämisestä paloturvallisuusmääräysten vastaisesti, ajamisesta teiden ulkopuolella tai jäällä tai alueilla jotka ei ole tarkoitettu matkailuajoneuvolle tai pakkasen aiheuttamista vahingoista joissa vuokraaja toiminut huolimattomasti.

9.4 Vuokraaja on korvausvelvollinen vuokraamolle myös niistä vahingoista, joita kolmas osapuoli on aiheuttanut (esim. kuljettajat, perheenjäsenet, vieraat) ja joita vakuutus ei korvaa. 

9.5 Mahdollisista lisävakuutuksista vuokraaja vastaa itse.

9.6 Vuokraamo ei ole korvausvelvollinen ajoneuvon / varusteiden huolto- ja korjauspäivistä eikä niistä suoriteta hyvitystä vuokraajalle.

9.7 Ajoneuvoon tai sen varusteisiin kohdistuvista vakavista vaurioitumisista tai katoamisista on vuokraajan ilmoitettava viipymättä vuokraamolle ja laadittava vahinkoilmoitus.

9.8 Vuokraaja on sopimukseen merkityn omavastuun ylärajaan saakka velvollinen: Korvaamaan ajoneuvolle ja sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot. Korvaamaan ajoneuvosta vuokra-aikana kadonneet osat ja lisävarusteet/laitteet. Korvaamaan ajoneuvon ja sen varusteiden luvan vastaisesta käytöstä ja epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskustannukset. Suorittamaan vahingon aiheuttamalta seisonta-ajalta sopimuksen mukaisen vuorokausimaksun, kuitenkin enintään 30 vuorokaudelta. Seisonta-aika alkaa kulua vahinkopäivästä. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan tuulilasille ja renkaille tapahtuneet vahingot kuten kiven iskeytymät ja rengasvauriot. Korvausvelvollisuutta ei ole, jos vuokraamo saa täyden korvauksen joltakin muulta. Korvausvelvollisuutta ei ole myöskään, jos vahinko johtuu teknisestä viasta tai normaalista kulumisesta tai muusta näihin verrattavasta syystä.

 1. VUOKRAAJAN KORVAUSVELVOLLISUUS TÄYSIMÄÄRÄISENÄ

10.1   Vuokraaja on velvollinen korvaamaan Vuokraamolle vahingot täysimääräisinä ilman omavastuurajoitusta, mikäli vahingot ovat syntyneet tai aiheutuneet jollain seuraavista tavoista: ylikuormaus, autossa tupakointi, vauriot auton verhoiluissa, yli- tai vajaapaineisilla renkailla ajaminen, avainten katoaminen, väärän polttoaineen käyttäminen, lumivahingot kun niistä on varoitettu merkeillä, ajaminen ajoneuvon koko huomioon ottaen liian ahtaissa tiloissa, huonokuntoisilla teillä tai alueilla ajaminen tai auton / varusteiden muu huolimaton tai virheellinen käyttö. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan Vuokraamolle auton epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskustannukset.

10.2   Vuokraajan täysimääräinen korvausvelvollisuus koskee aina myös vahinkoja, jotka ovat välittömästi tai välillisesti johtuneet Vuokraajan rikollisesta menettelystä, auton käytöstä alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena tai muusta tahallisuudesta tai törkeästä tuottamuksesta tapahtuneesta sopimusehtojen rikkomisesta.

10.3   Vuokraaja vapautuu korvausvastuustaan Vuokraamolle myös omavastuun osalta, mikäli Vuokraamo saa vahingosta täyden korvauksen mahdolliselta kolmantena osapuolena olevalta vahingonaiheuttajalta tai tämän vakuutusyhtiöltä.

 1. VUOKRAAMON VELVOLLISUUS 

11.1 Vuokraamo luovuttaa matkailuauton / varusteet vuokraajalle käyttökuntoisena, sovittuna aikana ja sovitussa paikassa. Lisäksi vuokraamo antaa vuokraajalle opastuksen ja ohjeet matkailuauton / varusteiden käytöstä. Vuokraamo ei ole vastuussa matkan viivästymisen tai peruuntumisen aiheuttamista kustannuksista tai mistään muistakaan välittömistä tai välillisistä vuokraajalle aiheutuneista kustannuksista. Vuokraamo voi hyvittää osan vuokrahinnasta viivästyksen ajalta suhteessa koko vuokra-ajan hintaan. Ylivoimaisen esteen sattuessa, kuten luovutuksen mahdollisessa viivästymisessä ajoneuvon rikkoontumisen johdosta tai muun ylivoimaisen esteen tms johdosta, vuokranantajan korvausvastuu rajoittuu aina enintään vuokraajan maksamaan vuokraan kyseiseltä vuokra-ajalta. Vuokraamo pidättää oikeuden vaihtaa asiakkaan varaama ajoneuvo vastaavanlaiseen.

 1. MENETTELY VAHINKO- TAI RIKKOUTUMISTAPAUKSESSA / VIRHE JA VIIVÄSTYS

12.1   Vuokraajan on välittömästi ilmoitettava Vuokraamolle autoon tai sen varusteisiin vuokra-aikana tulevasta viasta tai autoa / varusteita kohdanneesta vahingosta. Autoa / varusteita kohdanneesta rikoksesta, liikennevahingosta sekä henkilö- ja eläinvahingosta on aina ilmoitettava heti myös poliisille. Vahinkotilanteessa Vuokraajan on aina täytettävä kirjallinen vahinkoilmoitus Vuokraamolle. Vuokraaja vastaa edellä todettujen ilmoitusten laiminlyönnistä johtuneista vahingoista täysimääräisestä. 

12.2   Vuokraamo vastaa autossa vuokra-aikana ilmenevästä teknisestä viasta, joka ei johdu Vuokraajan käyttövirheestä ja/tai huolimattomuudesta. Edellyttäen että virhe tai vika on Vuokraamon vastuulla ja mikäli se on matkan jatkamiseksi välttämätöntä, Vuokraaja voi oma-aloitteisesti korjauttaa autoa Vuokraamon kustannuksella enintään 75 euron arvosta. Korjaustyöstä ja suoritetusta maksusta on toimitettava tosite Vuokraamolle. 

12.3   Vuokraamo ja vuokraaja voivat erikseen sopia välttämättömistä korjauskustannuksista siten, että vuokraaja maksaa matkan aikana syntyneet korjauskulut, jotka vuokraamo maksaa vuokraajalle tositetta vastaan kahden viikon kuluessa siitä kun ajoneuvo on palautettu. Kaikki rikkinäiset varaosat, ajoneuvon renkaat mukaan lukien, on palautettava vuokraamolle, ellei muusta ole sovittu.

12.4   Vuokraamo ei vastaa vahinko- ja vikatilanteissa vuokraajalle syntyneistä välillisistä vahingoista. Välillisiä vahinkoja ovat esim. käyttämättä jääneet majoitusmaksut, laivaliput yms.

12.5 Jos matkailuautossa vuokra-aikana ilmenee matkan keskeytymiseen johtava tekninen tai muu vika, voidaan vuokraajalle korvata menetettyjen matkapäivien osuus vuokrahinnasta. Vuokraamo ei ole velvollinen toimittamaan teknisen vian tai muutoin keskeytyneen matkan vuoksi vuokratun auton tilalle korvaavaa autoa, vaan vuokrasopimus katkeaa kesken vuokrakauden. Matkan keskeytyminen korvataan auton vakuutuksen mukaisesti, matkan keskeytymisestä vakuutusehtojen määräämällä tavalla. Vuokraajalla on oikeus vakuutusehtojen mukaiseen keskeytyneen matkan johdosta järjestettyyn kuljetukseen määränpäähän tai takaisin lähtöpaikkaan. 

12.6   Mikäli Vuokraamo ei kykene luovuttamaan vuokra-autoa Vuokraajan käyttöön vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti, Vuokraajalla on oikeus saada korvaus viivästyksestä Vuokraajalle aiheutuneista välittömistä kohtuullisista kustannuksista.

 1. VARAUKSEN PERUMINEN / SOPIMUKSEN PURKAUTUMINEN 

13.1 Vuokralaisella on oikeus perua varaus / purkaa tämä sopimus seuraavien aikarajojen puitteissa: 

13.2 Kun varauksen peruminen tapahtuu yli 60 vrk ennen vuokra-ajan alkua, varausmaksu/suoritettu summa palautetaan täysimääräisesti. Peruminen 59-30 vrk ennen vuokra-ajan alkua varausmaksu palautetaan vähennettynä 100 € järjestelykululla. Mikäli peruminen tapahtuu alle 30 vrk ennen vuokra-ajan alkua, vuokran summaa ei palauteta vaan maksettu summa muutetaan lahjakortiksi (vähennettynä 300 € varausmaksu, jota ei palauteta). 

13.3 Vuokraamolla on oikeus vuokra-ajan kuluessa perua varaus tai purkaa vuokrasopimus, jos käy ilmi, että vuokraaja rikkoo olennaisesti vuokraehtoja tai vuokrasopimusta, tai että vuokraaja ei vuokraamon arvion mukaan kykene käsittelemään matkailuautoa asianmukaisesti ja turvallisesti. Jos matkailuauton käyttö estyy tapahtuneen vahingon tai varkauden takia, varaus peruuntuu tai sopimus purkautuu vuokraamon saatua ilmoituksen tapahtuneesta vahingosta tai varkaudesta. Vuokraamon purkaessa vuokrasopimuksen vuokraaja on velvollinen palauttamaan matkailuauton viivytyksettä vuokraamolle. Vuokraamo voi peruuttaa varauksen tai purkaa sopimuksen myös, jos vuokraajan luottotiedoissa ilmenee merkintöjä. 

13.5 Vuokraamon ja vuokraajan välisen sopimuksen tulkintaan ja soveltamiseen noudatetaan seuraavaa asiakirjojen etusijajärjestystä: vuokrasopimus, Vuokrausehdot, Muut vuokraamon antamat ohjeet, yleislainsäädäntö, LähiTapiola Oy:n ehtoja.

 1. MATKAILUAUTON VIEMINEN SUOMEN RAJOJEN ULKOPUOLELLE 

14.1 Matkailuauton vieminen Suomen valtakunnan rajojen ulkopuolelle ilman vuokraamon lupaa on kielletty. Matkailuauton vieminen ulkomaille sovitaan aina tapauskohtaisesti ja lupa auton ulkomaille viemiseen kirjataan vuokrasopimukseen. Erikseen sovittaessa autoa voidaan käyttää mm. Baltiassa, Euroopassa sekä Pohjoismaissa. Ajoneuvoa ei saa viedä Venäjälle, Valkovenäjälle, Ukrainaan tai Moldovaan. Mikäli ajoneuvolla siirrytään näiden ehtojen mukaisesta kiellosta huolimatta Suomen rajojen ulkopuolelle, on vuokraaja henkilökohtaisesti vastuussa ajoneuvon koko reaaliarvosta. Tämän lisäksi tällaisessa tapauksessa ajoneuvo ilmoitetaan viranomaisille luvatta käyttöönotetuksi ja vuokraajasta tehdään rikosilmoitus poliisille. 

 1. SOPIMUSTA KOSKEVAT RIIDAT 

15.1 Vuokraamolla on oikeus purkaa sopimus välittömästi, jos käy ilmi, että Vuokraaja rikkoo olennaisesti sopimusehtoja. Vuokraaja on tällöin velvollinen välittömästi palauttamaan auton kaikkine varusteineen sovittuun palautuspaikkaan.

15.2 Kumpi tahansa osapuoli voi purkaa sopimuksen, mikäli auto varastetaan tai autoon tulee Vuokraamon vastuulla oleva auton käytön estävä vika eikä Vuokraamo toimita korvaavaa autoa kohtuullisessa ajassa ilmoituksesta.

15.3 Vuokrasopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Jos erimielisyys saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, asian ratkaisee Vuokraamon kotipaikan käräjäoikeus tai kuluttajariitatapauksissa muu lain mukainen alioikeus. Kuluttaja voi saattaa asian myös kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Kaikki näissä vuokraehdoissa ilmoitetut euromääräiset hinnat sisältävät arvonlisäveron. Vahingonkorvausluonteiset maksut eivät sisällä arvonlisäveroa. 

Pr Group Oy, puh. 050 552 9941 info@prgroup.fi

VISMA PAY

Maksaminen

Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Visma Pay (Visma Payments Oy, y-tunnus 2486559-4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Visma Payn verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Visma Pay tai Visma Payments Oy. Visma Pay välittää maksut verkkokauppiaalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

Kauppa syntyy verkkokaupan asiakkaan ja verkkokaupan välille. Verkkokaupan vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet.

Lue lisää Visma Paysta: https://www.visma.fi/vismapay/

Maksutavat

Visma Pay -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Pivo, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto, Fellow Lasku ja Fellow Yrityslasku.

MobilePay: Voit maksaa MobilePay-lompakollasi mikäli olet sallinut verkkokaupoissa maksamisen sovelluksen asetuksista. MobilePay-lompakolla suoritetut maksut veloitetaan lompakkoon liitetyltä maksukortilta. Mikäli maksun veloittaminen maksukortilta epäonnistuu, MobilePay-lompakolla maksaminen ei ole mahdollista verkkokaupassa.

Pivo: Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: https://pivo.fi/kayttoehdot/pivon-kayttoehdot

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90 eur/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90 eur/kk ja 19,90%:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy. Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com.

Visma Pay -maksupalvelun yhteystiedot

 Visma Payments Oy (Y-tunnus 2486559-4)

Sähköposti: helpdesk@vismapay.com

Puhelin: 09 315 42 037 (arkisin klo 8-16)

Postiosoite: Brahenkatu 4, 53100 Lappeenranta

 

Rental Conditions

Annex to the lease, Pr Group Oy, campervan rental and operating conditions valid from January 1, 2022 until further notice.

 1. The start of the rental period

1.1 The rental period begins at the time of delivery of the campervan, or the other time in writing separately. The renter undertakes to the content of the lease and to these terms.

 1. Renting and creation of a lease agreement

2.1 Booking/guarantee fee is 300€. The payment is made immediately upon booking to the bank account of the rental company and it confirms the reservation for the desired period. If the payment has not been made within three days of making the reservation, the reservation will be cancelled. The rental also takes effect when the renter pays the car’s rental price in full to the account. The booking/guarantee fee will be deducted from the final rental bill.

2.2 Regardless of the method of ordering, the lease is always the result of the rental company and the person who signed the lease or the person (hereinafter referred to as the “renter”), in which the person who signed the lease is represented by the lease.

 1. Rent payment

3.1 The rent is paid as an online payment or by email according to the payment link/invoice to be delivered separately. Rentals will be billed about 30 days before the rental event ensures that, especially during the high season, a new renter will be obtained for the cancellation of any reservations at that time. If the booking date is less than 30 days prior to the reserved rental period, the rent must be paid in full immediately against the payment link or invoice provided by the lesser. If the rent has not been paid by the deadline, the reservation will be canceled and the booking fee will not be refunded. The rental company has the right to inspect the credit history of every renter and, if so, refuse to rent a vehicle to the renter.

 1. Included the in rent

4.1 Vehicle access during the agreed rental period, operating instructions, unrestricted kilometers in weeks 22-34, other times of the agreement 2100 km/week, 350 km/day (excess kilometers 0.30€/km is paid at return). Includes dishes/cooking equipment, coffee maker, kettle, micro, toaster, TV, bike rack 2-4 bikes, toilet chemicals, additional cable coil + adapter, outdoor wash, telephone support 24/7 and at least one full gas bottle.

 1. Insurance

5.1 The campervan has a traffic and extensive full casual insurance without the driver. When using electric kickboards, bicycles, water sports equipment, etc. the renter or the user is responsible for the damage himself or herself and their damage. See section 9.

 1. Transfer of a campervan/equipment to the renter

6.1 The rental company will hand over the campervan and any accessories to the renter at the time indicated by the rental company in the lease. Prior to the transfer of a campervan and  equipment, the rental company and the renter will jointly check the car and the equipment and mark any deficiencies, damages or broken parts.

 1. Returning a motorhome at the end of the contract period under the contract

7.1 If the renter does not return the campervan  in these terms and conditions at the end of the rental period and has not stated in advance that he will order the next cleaning and other services from the landlord, the rental company shall be entitled to charge the renter, for example. The following costs: campervan indoor cleaning 200€ + floor mat washing 100€, dishes 80€, toilet cartridge/gray water tank drain 120€, gas bottle filling 30€, car refueling 50€ + required fuel cost, adblue tank filling 3€/liter, extra kilometers a 0.30€/km. The lessee is obliged to reimburse the above expenses immediately upon the return of the car.

7.2 When returning the campervan, the rental company and the renter will check the car. Of the faults, damage and deficiencies found in this review that did not exist at the start of the rental period and which are not normal wear and tear is the renter liable to the rental company. The rental company also has the right to charge the renter and the deficiencies not reported afterwards, even if they were not noticed immediately during the final inspection.

7.3 The campervan must be returned to the agreed location at the time mentioned in the lease, fuel and adblue tank fullfilled, carefully cleaned inside, and the cassette toilet and gray water tank emptied and otherwise in conditions as the car was at the time of delivery.

7.4  If the campervan has not been returned at the end of the rental period and the extending of the rental period has not been agreed with the rental company, the authorities will be notified. In such a case, the lessee is obliged to pay the rental company in full in accordance with the price list of the weekly rental period, and if the campervan does not return to the rental company within the week following the rental period, the renter is obliged to compensate the rental company for all the weeks during which the campervan has not ended up being returned to the rental company, with the rental amount according to the price list valid at that time.

7.5 If the lessee neglects their obligations stated in these terms, the landlord shall have the right to charge a reasonable compensation for the financial losses caused by the negligence of the lease.

7.6 If the renter returns the campervan before the agreed rental period ends, the rent will be determined by the total rental period and not the rental company is not obliged to return some of the rent to the renter.

7.7 The campervan has two gas bottles. A new replacement bottle corresponding to the original is replaced by the used gas bottle. The car is always returned at least one gas bottle filled, and another gas bottle, regardless of its filling rate.

7.8 The motorhome will be returned to the same location at the time referred to in the lease agreement unless otherwise agreed with the rental company in writing. At the time of the car’s return, the rental company must always be present and the lessons shall be informed of the time of the return date at the morning of the return date.

 1. Use of a campervan/equipment

8.1 The renter is responsible for the vehicle and its equipment until it has been handed over to the rental company.

8.2 The renter is obliged to take care of the campervan and its equipment as well as the careful person would take care of his own, and to follow the car and otherwise use the campervan and equipment with special care and caution. The renter undertakes to use the campervan and their equipment in the usual way.

8.3 The renter undertakes to use the campervan himself. The motorhome may not be handed over to anyone other than those specifically mentioned in the lease. Only the renter and the persons specifically mentioned in the lease may be driven by a campervan. The renter and the other drivers mentioned in the lease must have a valid driving license, a Finnish driving license and at least 20 years of age. The renter is obliged to provide information on the content of this agreement to the persons to whom he or she is transferred to the lease and the terms of the vehicle.

8.4 The vehicle and its equipment must be kept locked. The vehicle and its equipment are the responsibility of the renter during the rental period.

8.5 Transportation of animals in a vehicle is prohibited unless the rental company has given it a written permission. Using outdoor shoes and smoking indoors is prohibited. All others who cause harm to the vehicle are forbidden (drains and odors remain in the car). If the car is detected in the aftermath of the above - mentioned conditions, the failure of the above conditions will be charged 1,000€ and the actual cleaning costs will be charged.

8.6 When moving, the tenant must always make sure that all cabinets, windows, doors and sunroofing hatches, awning, etc. are closed and there is no item at table tops or a place where they could fly away from, for example. The car’s skylights must always be kept closed in the rain and when the vehicle is moving.

8.7 In addition, the renter is obliged to ensure normal vehicle inspections during the rental period, such as the amount of engine oil, radiator and pee boy fluids, tires, etc. The renter is also obliged to use the electrical equipment of the car so that the car batteries cannot be completely emptied. If the car’s start -up battery has been emptied due to the renter’s own negligence, for example, leaving the headlights in a car parked or over -use of the car dashboard with excessive shutdowns, the renter is obliged to handle the car’s start/battery charge so that the car is launched and on the other hand the electrical systems of the vehicle are damaged by the use of a possible auxiliary stream. It is recommended that the renter connect the car when camping to the mains, which best ensures the functionality of the car’s electrical equipment and the charging of the batteries.

8.8 Always use a helmet when driving an electric kick and a bicycle. In addition, floating vests must be kept when using the SUP board and water sports equipment.

8.9 The vehicle is equipped with a GPS positioner to protect the property, prevent and determine theft and fraud offenses. The location only transmits the vehicle’s location information to the rental company. The lessee is aware and accepts the location of the vehicle in accordance with these terms.

 1. Responsibility for a campervan and its equipment during the rental period

9.1 The motorhome has a traffic and extensive full casual insurance without the driver. Reimbursement of statutory motor insurance is determined by the motor insurance code. Motor liability insurance covers a person’s innocent and property injury to the traffic injury and personal injury to the driver and passengers of the guilty vehicle. In addition, the car has collision, animal, fire, theft, vandal, car service, foreign responsibility and glass insurance.

9.2 If the damage is included in the insurance compensation, the tenant’s deductible is unless otherwise agreed: in the Nordic countries and Western countries - 1 200.00€ in Europe, 25% of the amount of damage (at least 2 000.00€). When moving around the Nordic countries and Western Europe, the lessee may reduce their responsibility by a separate deductible deduction fee. For other countries, you cannot reduce the deductible. In the event of an injury, the lessee is obliged to pay the deductible to the rental company immediately.

9.3 The lessee is obliged to compensate all damage regardless of the amount of deductible if the damage caused by the car/equipment is due to the intent of the tenant, negligence, violation of the law (speeding, intoxication, overload, exceeding trailer use, etc. Also the deductible does not cover the damage of 230V voltage devices if the device is used in over- or undervoltage, the breakdown of awnings caused by wind, storm, rain, freezing or other careless use, due to non-renter-approved detached equipment, tobacco or animal retention damage, incisions caused by incisions, snow damage (snowfall areas), incorrect refueling (water or fuel) damage, driving in too tight spaces, driving or using fire safety regulations, driving outside roads or in ice or in areas worked carelessly.

9.4 The lessee is also liable to the rental company for any damage caused by a third party (e.g. drivers, family members, guests) and are not covered by the insurance.

9.5 The renter is responsible for any additional insurance.

9.6 The rental company is not liable for the service and repair days of the vehicle/equipment and will not be compensated to the renter.

9.7 Serious damage or disappearance of the vehicle or its equipment shall be notified immediately to the rental company and the claim notified.

9.8 The lessee is obliged to compensate for the vehicle and its equipment during the rental period up to the upper limit of the deductible in the contract. To replace the lost parts and accessories/equipment during the rental period. To reimburse the cost of cleaning and cleaning due to the permission of the vehicle and its equipment and uneven contamination. To pay a daily fee for the period caused by the contract, but not more than 30 days. The standing time begins to pass from the day of the damage. The renter is obliged to compensate for damage to the windscreen ant tires, such as stone strikes and tire damage. There is no liability if the rental company receives full compensation for something else. Nor is there any liability if the damage is due to a technical failure or normal wear or other comparable reasons.

 1. Liability for the renter in full

10.1 The lessee shall be obliged to compensate the rental company in full without the deductible of deductible, provided that the damage was born or caused by any of the following: overload, car smoking, damage to car upholstery, over- or under-pressure tires, loss of keys, using false fuel, driving in the size of the vehicle in too tight spaces, driving on poor roads or areas, or other careless or incorrect use of car/equipment. The renter is obliged to reimburse the rental company the cost of cleaning and cleaning due to uneven soils.

10.2 The liability of the renter also always applies to damage which is directly or indirectly due to the tenant’s criminal procedure, the use of the car under the influence of alcohol or other intoxicating substance, or other intentional or gross negligence.

10.3 The lessee will also be released to the rental company for the deductible if the rental company receives full compensation from a possible third party injury or its insurance company.

 1. The duty of the rental company

11.1 The rental company hands over a campervan/equipment to the renter in a working, agreed time and in the agreed location. In addition, the rental company provides the renter with guidance and instructions on how to use a campervan/equipment. The rental company is not responsible for the costs of the delay or cancellation of the trip or any other direct or indirect costs incurred by the renter. The rental company may refund some of the rental price for the delay in relation to the price of the entire rental period. In the event of an overwhelming obstacle, etc. the landlord’s liability is always limited to the rental period for the rental period. The rental company reserves the right to replace the vehicle reserved for a similar one.

 1. Procedure in case of damage or breakdown/error and delay

12.1 The renter shall immediately notify the rental company of the defect or damage to the car or its equipment during the rental period. The police, traffic damage, and personal injury to the car/equipment, must always be reported immediately to the police. In the event of damage, the renter must always fill out a written claim to the rental company. The lessee is responsible for the full amount of damage caused by the failure of the notifications stated above.

12.2 The rental company is responsible for the technical defect in the car during the rental period, which is not due to the renter’s use and/or negligence. Provided that the error or fault is the responsibility of the rental company and, if necessary to continue the journey, the renter may spontaneously repair the car at the cost of the rental company up to 75€. The repair work and the payment made must be submitted to the rental company.

12.3 The rental company and the renter may separately agree on the necessary repair costs, so that the renter pays the repair costs incurred during the trip, which the renter will pay to the renter against the voter within two weeks of being returned. All broken spare parts, including vehicle tires,  must be returned to the rental company, unless otherwise agreed.

12.4 The rental company is not responsible for indirect damage to the renter in the event of a damage and fault. Indirect damage includes, for example, unused accommodation fees, ship tickets, etc.

12.5 If a campervan shows a technical or other fault leading to the interruption during the rental period, the shareholder may be replaced by the share of the lost travel date. The rental company is not obliged to deliver a replacement car in place of the rented car due to a technical fault or otherwise interrupted trip, but the lease will be interrupted during the rental period. The interruption of the journey is replaced by the car’s insurance, the interruption of the trip as determined by the terms and conditions of insurance. The renter is entitled to a destination or back to the destination for an interruption trip under the terms of the insurance.

12.6 If the rental company is unable to transfer the rental car to the renter in accordance with the terms of the lease, the lessee shall be entitled to compensation for the immediate costs incurred by the renter for the delay.

 1. Revocation of a reservation/termination of contract

13.1 the tenant has the right to cancel the reservation/terminate this agreement within the following time limits:

13.2 When the reservation is canceled more than 60 days before the start of the rental period, the booking fee/amount paid will be fully refunded. Cancellation 59-30 days before the start of the rental period the booking fee will be refunded reduced by 100€ with an arrangement. If the cancellation occurs less than 30 days before the start of the rental period, the rent will not be refunded and the amount paid will be converted to a gift card (deducted to a 300€ booking fee not refunded).

13.3 The rental company shall have the right to cancel the reservation or terminate the lease within the lease period if it turns out that the renter substantially violates the rental terms or lease, or that the renter is not able to handle the campervan properly and safely.If the use of a campervan is prevented from the damage or theft, the reservation will be canceled or the contract will be terminated after the rental company is notified of the damage or theft. When the rental company dissolves the lease, the renter is obliged to return the campervan to the rental company without delay. The rental company may also cancel the reservation or terminate the contract if there are entries in the renter’s credit history.

13.4 The interpretation and application of the contract between the rental company and the renter shall be subject to the following order of documents: lease, rental terms, other guidelines issued by the rental company, general legislation, terms of LähiTapiola Oy.

 1. Exporting a campervan outside Finland’s borders

14.1 Exporting a campervan outside the borders of the Finnish kingdom without the permission of the rental company is prohibited. The export of a campervan abroad is always agreed on a case-by-case basis and permission to take the car abroad is recorded in the lease. For separately agreement, the car can be used eg. Baltic countries, Europe and the Nordic countries. The vehicle must not be taken to Russia, Belarus, Ukraine or Moldova. If, despite the prohibition under these terms and conditions, the vehicle is excluded from Finland, the lessee is personally responsible for the entire real value of the vehicle. In addition, in such a case, the vehicle is notified to the authorities unauthorized to be introduced and the renter is reported to the police.

 1. Disputes concerning the agreement

15.1 The rental company has the right to terminate the contract immediately if it turns out that the renter substantially violates the terms of the contract. In this case, the lessee is required to immediately return the car with all the equipment to the agreed return site.

15.2 Neither party may terminate the contract if the car is stolen or the car will be carried out in the car and the rental company does not supply a replacement car within a reasonable period of notification.

15.3 The aim is to resolve the disagreements on the lease by consultation primarily. If the disagreement is brought before the court, the case will be determined by the District court of the lental office or, in the event of a consumer dispute, other legal rights. The consumer may also bring the matter to the consumer disputes board.

All prices stated in these rental terms include VAT. Damage payments do not include VAT.

Pr Group Oy, phone. +358 50 552 9941 info@prgroup.fi

VISMA PAY

Payment

The e-commerce payment agent is Visma Pay (Visma Payments Oy, Business ID 2486559-4), registered in the payment institution register maintained by the Financial Supervisory Authority. The payment will be paid through Visma Pay’s online service and bank statement and invoice as the payee is Visma Pay or Visma Payments Oy. Visma Pay forwards payments to an online retailer. Payment is safe, as all information on the transaction is transmitted using an encrypted connection so that no external entity can see the transaction information. The deal is created between the customer of the e-commerce customer and the online store. The e-commerce is responsible for all the obligations related to the transaction.

Read more about Visma Pay: https://www.visma.fi/vismapay/

Payment methods

With Visma Pay, you can pay with online banking, wallet, credit/debit, invoice or installment. The following payment methods are available: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, local co operative banks, S-Bank, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, MasterPass, Pivo, Visa Card, Visa Debit Card, Visa Electron Card, MasterCard card and Debit MasterCard card, as well as Jousto, Fellow invoice and Fellow corporate invoice.

MobilePay: You can pay your MobilePay wallet if you have allowed online stores to pay for the application settings. Payments made with a MobilePay wallet will be charged for a debit card attached to the wallet. If you fail to charge your payment on your payment card, paying with a MobilePay wallet is not possible in the online store.

Pivo: The terms of Service is available on Pivo’s website: https://pivo.fi/catthe/pivon-suattehost/

Jousto invoice and installment is a domestic service that makes your purchase quickly and safely. The Jousto is intended for individuals who have handled their finances properly. The Jousto gives you 30 days an interest-free and free payment period. Once the invoice is received, you can decide whether to pay it completely or in parts. In installments, you can pay for your purchase in up to 36 installments, starting at 9.90€/month. The cost of installment is 3.90€/month and the credit rate of 19.90%. You can pay 30-3 000€ with flexibility. The lender is Aurajoki Nordic Oy. Read more about Jousto at www.jousto.com.

Contact details of the Visma Pay payment service

Visma Payments Oy (Business ID 2486559-4)

Email: helpdesk@vismapay.com

Phone: 09 315 42 037 (weekdays from 8am to 4pm)

Postal address: Brahenkatu 4, 53100 Lappeenranta, Finland